13 program

Rendezés

Az Orlai Produkció Valódi hamisítvány című előadása ígér kellemes kikapcsolódást február 26-án a Váci Mihály Kulturális Központban.

„Eltűnni hangtalanul…” Márai emlékest A Bencs Irodalmi Estek keretében Horváth László Attila (Márai) és Horváth Réka (Lola), a Móricz Zsigmond Színház művészei közreműködésével villantjuk fel Márai Sándor életútjának fontos eseményeit, feleségével, Lolával való kapcsolatát, s tesszük közkinccsé gondolatait. A műsort összeállította és rendezte Karádi Zsolt főiskolai tanár. Az est házigazdája ezúttal is Kováts Dénes.

Rendezvény a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium ének-zene tagozat fennállásának 50 éves évfordulója alkalmából.

Ismert – és a Móricz Zsigmond Színházban is gyakran megforduló – színművész, Gáspár Tibor lesz a Bencs Villa Többszemközt sorozatának vendége március 19-én, kedden 17.30-tól. A Többszemközt című beszélgetős esteken Kováts Dénes élő mélyinterjúi részesei lehetnek az érdeklődők, melyek során a házigazda érdekes és érdemes vendégeket faggat életükről, munkásságukról, nem kerülve ki a nehéz és a humoros helyzeteket, az életpálya csúcsait és mélységeit sem. Így lesz ez március 19-én is.

A boldogság az utcán hever. Utcai akció és popup Happy Café a Labor Caféval.

Téma: Diamond Painting Szíves képe 2019. március 23. (09.00-12.00) Technika: akril/ecset/vászon Helyszín: Mesterképző Középiskola, Nyíregyháza Malom utca 30. Minden eszközt mi biztosítunk! BUDAI TÍMEA ART és Élményfestések: “Mert az élmény többet mond minden szónál!”

Tisztelt Partnerünk! A régió egyik legnagyobb munkaerőpiaci seregszemléjén a pályát választó fiatalok, aktív munkakeresők egy helyen találkozhatnak a munkaadókkal, valamint az oktatási, képzési intézmények képviselőivel. A kiállítással egy időben jelentetjük meg nagy példányszámban az Állásbörze Magazint, melyben egyedülálló hirdetési felületet biztosítunk partnereink számára. Jelentkezzen kiállítónak: rendezveny@inform.hu

2019. március 28-án, csütörtökön 17 órától kerül sor a MŰVÉSZASZTAL 9. estjére, melynek vendége a kortárs magyar irodalom egyik sikeres szerzője, Vida Gábor író, a LÁTÓ szépirodalmi folyóirat prózarovatának szerkesztője. A vendéggel Kováts Judit beszélget a MŰvész Stúdióban, az est során az Egy dadogás története című Vida Gábor regényből színpadra állított jeleneteket láthatnak az érdeklődők.

“Amikor valaki megfogalmazza azt a mondatot, hogy sajnálja a sok elvesztegetett időt, akkor az önostorozás. Valójában nem vesztegette el, mert akit nem tanítottak meg bizonyos alapdolgokra, annak az élete egyetlen hatalmas tapasztalatszerzés lesz. Az ego a kellemes dolgoknak örül, a fájdalmas dolgoktól menekül. Ahhoz tehát, hogy megbocsáthassak magamnak, elengedhetetlen bátran kimondani, hogy ÉN VAGYOK A SAJÁT SORSOM KOVÁCSA.” Egy életed van! >> Dr. Csernus Imre előadása újra Nyíregyházán

24 órás elmélyülést hirdet a Labor Café a költészet világában. A költészet napját egy egész napos versmaratonnal ünnepeljük, várunk mindenkit, aki elhozná és megosztaná velünk kedvenc költeményét! A felolvasások mellett friss verseket is várunk, amelyek még nem jelentek meg nyomtatásban, ezeket közszemlére tesszük az első házii versszépségversenyünkön, aztán lehet szavazni is. Gyertek, gyertek, kössünk szép bokrétát finom gondolatokból, nyugodt hangokból, és éteri szavakból!

Felkészültél életed legvarázslatosabb estéjére? Láttál már embereket eltűnni a semmibe majd előbukkanni? Láttál már gondolatolvasót akcióban? Láttál már lebegő embereket és tárgyakat? Igen.. a TV-ben.. de itt most nem forog a kamera. A veszély igazi! Itt nincsenek mozis trükkök! Bűvészet, illúzió, gondolatolvasás, manipuláció és még számos a tudomány által megmagyarázhatatlan mutatvány! Ámulás, bámulás és humor! Kiváló és izgalmas program családoknak, pároknak és barátoknak!

2019. április 16. (kedd) 18.00 Dumaszínház Nyíregyháza ARANYOSI PÉTER és a SZOMSZÉDNÉNI PRODUKCIÓS IRODA Helyszín: Váci Mihály Kulturális Központ 4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 9. Kapunyitás: 17:30 – kezdés: 18:00