16 program

Rendezés

A RÁCKEVEI VÉNUSZ SZÍNHÁZ előadásában MINKET NEM LEHET ELFELEJTENI címmel zenés romantikus vígjátékot tekinthetnek meg két részben. Időpontja: 2018. szeptember 26. /szerda/ 19 óra

A darab főhősei, János, a férj és Barbara, a feleség éppen a válásuk kellős közepén vannak. Fiatalon kötöttek házasságot, és miközben egymás mellett lettek felnőttek, rájöttek, hogy egyáltalán nem ismerik egymást. A férj ki sem lát a munkából, a feleség végre kitörne a konyhából, és saját életet kezdene. Innen már nincs visszaút.

2018. szeptember 29-én 13 órától PÁSZTOR ÜNNEP-re várják az érdeklődőket a fehérgyarmati református templomkertbe. 17 órától a rozsályi Hajnalpelika előadásában láthatják az Indul a bakterház című vígjátékot.

Lelki feltöltődés (misén/istentiszteleten), kikapcsolódás, közös ebéd, kézműves foglalkozások, bűvészkedés, koncertek (Pintér Béla, Atem Trió), 4 érzék színház, diákszínpad, ugrálóvár, sport- és ügyességi versenyek.

A Chicago a zenés színház egyik alapműve, a Kander – Ebb szerzőpáros világszerte játszott, sok ezer előadást megért musicalje bűnről, bűnösökről, áldozatokról és tettesekről, a showbusiness, a hírnév és manipuláció csillogó és rémisztő világáról.

Előadók: Magyar Állami Operaház balett társulata Műsor: – Trois Gnossiennes – Hattyúk tava pas de deux II. felvonás – Don Quijote pas de deux III. felvonás – 5 tangó – Spartacus pas de deux – Kalóz pas de trois II. felvonás – Black Cake

Dühös fiatalok jelennek meg művében, akik új elvárásokkal, új frusztrációkkal és új hangon szóltak hozzá a világhoz. A színdarab hamar klasszikussá vált, több filmes feldolgozást és szántalan színpadi felújítást megélt.

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: Feljegyzések az egérlyukból című kisregénye alapján AZ EGÉRLYUKBÓL 2018. október 12. (péntek) 19:30 óra Művész Stúdió Előadja: Martinkovics Máté Rendező tanár: Zsámbéki Gábor

JOBB, MINT EGY DISNEY MUSICAL” Est.hu Garantáljuk, hogy nemcsak a kicsiknek, de a szülőknek is maradandó élményt nyújt az ExperiDance legújabb szuperprodukciója. Az ismert Hamupipőke történet ezúttal ősi tartalmi formájában, de az ExperiDance saját felfogásában, tánc- és mesemusicalként kel életre. Az alkotók visszalépnek az eredeti történethez, kiegészítve az együttesre jellemző színpadi különlegességekkel, rendkívüli látványelemekkel.

Végjáték szerű pénzhajsza. Beleznay Endre, Vastag Tamás, Bánfalvy Ágnes

Vígjáték két részben. A Veres1 Színház előadása várja a közönséget október 16-án a Váci Mihály Kulturális Központban.

Szereplők: Hevér Gábor, Alföldi Róbert, Ficza István, Parti Nóra, Némedi Árpád válságkomédia két részben – a Kultúrbrigád és az Átrium előadása A gazdasági és kormányzati válság tetőpontján az angol miniszterelnök azzal szembesül, hogy egy keleti ország külügyminisztere erkölcsileg megkérdőjelezhető és hatalmas diplomáciai botránnyal veszélyeztető, ám gordiuszi megoldást kínál Európa problémáira.