A Xiaomi telefonok és történetük

Sorra tűnnek fel a kimondhatatlan nevű telefongyártók, akik termékeikkel folyamatosan taszítják le az élről az idáig vezető pozícióban lévő gyártókat az európai piacon. Vajon minek köszönhető ez és mit tudnak a Xiaomi készülékek, amit a többiek nem?
A Xiaomi cég 2010-ben alakult Pekingben, tehát nem tekint vissza olyan nagy múltra a telefongyártásban, mint a Nokia, a Samsung vagy akár az Apple. Az első telefont a 2011-es év közepén dobták piacra, melynek sikerén felbuzdulva később már a házvezérlő rendszerek terén is jelentős eredményeket értek el.
A 2011-es siker állandósulni látszott, mert az évente megjelenő telefonok sorra több milliós nagyságrendben keltek el. 2014-ben ismerte meg a világ a mára már gyakran hallható nevet, a RedMi-t, ami mára már csak a Mi-t tartotta meg. A gyártó terjeszkedésének hála, elsőként jutottak el Indiába, Indonéziába, Thaiföldre az okoskészülékeik. Arról nem is beszélve, hogy már Európa szerte ismertek a termékeik.
Hogy hogyan tudta mindezt ilyen bravúrosan meglépni egy olyan gyártó, ami még 10 éves sincs és még ügyfélszolgálattal is alig rendelkezik világszerte? A válasz igen egyszerű. A Xiaomi nem fektet felesleges reklámokba, mivel úgy gondolják, hogy ami jó, az úgyis elterjed. Éppen ezért támaszkodnak nagyban a közösségi hálókra és a szóbeszédre. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan figyelik a visszajelzéseket, amelyeket a termékekre kapnak, így könnyedén képesek reagálni és változtatni akár néhány nap leforgása alatt.

Honnan rendeljük egyedi tokot a Xiaomi eszközünkre?

Ahogy láthattuk, a Xiaomi készülékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, így logikusnak tűnik, hogy már bárhol rendelhetünk hozzájuk telefontokot. Ez csak részben igaz, mivel a webáruházak nagy része igyekszik beszerezni mindent, ami a vásárlók számára fontos, de ez csak mértékkel sikerül. Szerencsére nem kell kétségbe esnünk, mivel a Pitbullcase webshopjában a telefonok jelentős részéhez már rendelhető tok, sőt a legtöbbhöz egyedileg is készíttethetünk.
Nincs más dolgunk, mint kiválasztani a készülékünk típusát, eldönteni, hogy milyen kialakítású és anyagú tokot szeretnénk és már indulhat is a tervezés. Ha nem tudunk dönteni, vagy nincs ötletünk, hogy hogyan is nézzen ki az új tok, akkor érdemes átböngészni a tok képgalériát, mintegy ötletek után kutatva. Ha ezzel megvagyunk és megvan a tökéletes kép, akkor már csak a tervezés van hátra. Igazán egyedivé tehetjük a tokot különböző effektek, kollázsok, matricák és vicces feliratok alkalmazásával, hiszen így biztosan nem fogjuk összekeverni senkivel a telefonunkat.