7 program

Rendezés

„De boldogok is vagyunk ám, /Ugye, lelkem kis Juliskám? / Meg se’ várjuk a halálunk, / Elevenen égbe szállunk!” – írta Petőfi Sándor a Feleségek felesége című versében 1848 januárjában. „Apám azt mondta, hogy én boldogtalan leszek Sándor mellett. Asszonynak még nem adatott olyan boldogság, mint amit én éreztem, mikor együtt voltunk Sándorommal. Királynője voltam, imádott engem és én imádtam őt. Mi voltunk a legboldogabb emberpár a világon s ha a végzet közbe nem szól, ma is azok volnánk” – fogalmazta meg Szendrey Júlia halálos ágyán atyjának szóló levelében. A 39 évesen, szörnyű kínok között meghalt Júlia alakját idézzük meg naplóinak, verseinek és leveleinek segítségével. Ki volt ő? Múzsa? Tehetséges író? Ügyes műfordító? Szerencsétlen asszony? A nemzet özvegye? Petőfi szerelmének elárulója? Emlékezésünkben a Horváth Árpáddal kötött házassága miatt gyakran megbántott, Arany János által is elítélt, sokat szenvedett nőt, megalázott asszonyt és vívódó költőt idézzük meg naplóinak, verseinek és leveleinek segítségével április 7-én, kedden 17.30-tól. Szendrey Júlia szerepében: Nyomtató Enikő. Szerkesztette és rendezte: Karádi Zsolt. Az est moderátora: Kováts Dénes.

A Face Festival bemutatja: BONUS FACE ARENA SHOW Nyíregyháza és környéke felkészül… mert ismét bevesszük az arénát.

Háy János József Attila-díjas magyar író, költő, festő, illusztrátor, a Palatinus Könyvkiadó alapítója lesz április 14-én a Többszemközt estek aktuális vendége a Bencs Villában. A közkedvelt és népszerű írók közé sorolt Háy termékeny alkotó, gyakori vendége különféle esteknek, rendszeresen kérnek tőle interjúkat. Mégis, vagy éppen ezért, az újszülöttnek minden vicc új mondás alapján megpróbáljuk körbejárni, bemutatni, ki is tulajdonképpen Háy János, a sokoldalú alkotó. Bízva abban, hogy tudunk újat mondani Önöknek, a házigazda Kováts Dénes kérdezi majd versről és drámáról, zenéről és regényről, illusztrációkról és sajátos irodalomtörténetről, s arról is, nehéz volt-e az út Vámosmikolától Budapestig.

Szerelem dallamokon át Vágó Zsuzsi és Mészáros Árpád Zsolt a Budapesti Operett Színház színpadán egy igazi álompár. Több nagy sikerű musical darabban láthattuk már Őket szerelmesként. Játékukkal és énekhangjukkal szereztek nekünk felejthetetlen, csodálatos és megható pillanatokat. Egy olyan összeállítással készülnek, ahol felcsendülnek a rég nem hallott nagy musical duettek és szólók. Rómeó és Júlia, Rudolf, Mozart… A nagy sikerű musical dalok mellett, operett slágerek is felcsendülnek ezen a felejthetetlen koncerten. Közreműködik a Magyarock Musical Band.

A bazár teljes ideje alatt előadások, kvízjáték, képregényrajzolók, workshop.

Freddie és zenekara 2020 tavaszán országos turnéra indul, ami a „Fúj minket a szél” címet kapta az énekes legújabb dala után! Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie kiemelkedő tehetségére és lehengerlő hangjára először 2015-ben, a Rising Star című műsorban kapta fel fejét a közönség és a szakma. A tehetségkutatót követően debütált a blues-os hangzású „Mary Joe” című dala, mellyel abszolút rádiós kedvenccé avanzsált a fiatal énekes. Az átütő sikert mégis a következő év hozta meg Freddie számára, amikor a DAL 2016 nyerteseként képviselhette hazánkat a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon a „Pioneer”-rel. Vendég: The Sign

Takács Nóra szépségszakértő, műsorvezető méltó áprilisi vendége a Női Szalonnak, hiszen a Bencs estek keretében olyan hazai véleményformálókkal beszélget dr. Körtvélyfáy Eszter, akik saját területükön társadalmi bázist építettek tudásuk, humoruk vagy épp lehengerlő egyéniségük és tehetségük erejével. Takács Nóra 5 évig dolgozott modellként Budapesttől Tokión át Párizsig. Később műsorvezetőként folytatta karrierjét, 2010-ben pedig elindította Hogyan legyek jó nő című videósorozatát. Csapatával több, mint ezer videót készítettek már szépségápolás, DIY és mindennapi praktikák témakörben. Mára kétszázezret is meghaladó Facebook közösség, több, mint ötvenezres Instagram közösség és húszezres követőszámú Youtube csatorna tulajdonosa, ahol hasznos tippeket ad szépségápolás, lifestyle és utazás témában. Az ország különböző pontjain social média és „jónő” előadásokat tart, valamint rendezvények háziasszonyaként is feltűnik. Kedves, könnyed humoros formában ösztönzi a nőket az élet sok területen, hiszen ahogy mondja egy nő nemcsak nő, hanem feleség, társ, anya, gyerek, osztálytárs, kolléga is egyszerre. Nagyon összetett, sok munkát és odafigyelést igénylő feladatai vannak.