13 program

Rendezés

Csutkai Csaba fotóművész lesz április 30-án 17.30-tól a Bencs Villa vendége, akivel a Többszemközt estek házigazdája, Kováts Dénes beszélget. A közismert és kedvelt nyíregyházi fotóművész középiskolás korától foglalkozik fényképezéssel és filmezéssel. Alkalmazott fotográfusként – a „tűtől a repülőig” – szinte mindent fényképez.

Fővédnök: Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő Védnök: Leszei Tibor Kisvárda Város Polgármestere Időpont: 2019. május 1. 9 órai kezdettel. Helyszíne: Kisvárda Város Főtere. Fellépnek: – Csipkés Népzenei Eggyüttes – Tar Csilla Eszter citeraművész – Hope for Rock

Fővédnök: Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő Védnök: Leszei Tibor Kisvárda Város Polgármestere Időpont: 2019.május 2. 11 órai kezdettel. Helyszín: Somogyi Rezső Általános Iskola Fellépnek: – Csipkés Népzenei Eggyüttes – Tar Csilla Eszter citeraművész – Hope for Rock

A világon élő 8 medvefaj veszélyben van. Mindenki hallott már a jegesmedvéről, a barnamedvéről vagy az óriáspandáról, de tudtad, hogy 8 medvefaj él a világon? Ismerd meg az ajakos medvéket, az andoki medvéket vagy a maláj medvéket a program keretein belül. A jeles esemény 2019 május 5-én lesz, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk! A Nyíregyházi Állatpark hamarosan meghirdeti a rajz és fotópályázatát is-melynek főszereplői természetesen a macik lesznek.

Az illem örökérvényű – sosincs késő a változáshoz A jómodor korunkban is nélkülözhetetlen eleme a társas kapcsolatoknak, hiszen a klasszikus illemszabályok soha nem évülnek el. Az ízléses megjelenés, az öltözködési kultúra, a vizuális kommunikáció a hétköznapokban is meghatározó jelentőségű. Manapság kissé megkopottnak érezzük az udvariasságra vonatkozó szabályokat, bizonyos szituációkban viszont kifejezetten hasznos, ha ismerjük az adott helyzetre vonatkozó viselkedési normákat. A kultúrált étkezés, a különböző rendezvényeken történő illő viselkedés meghatározza a kapcsolataink további alakulását. E témakörökről tart előadást Koncz Veronika protokoll és PR szaktanácsadó.

Kálloy Molnár Péter színész, dalszerző-énekes erőssége a meghitt pillanatok művészi megjelenítése, de ott rejtőzik benne az elmélkedő mesélő és humorista is. Dalait hallgatva visszautazunk a gyerekkorba, és felnőttként álmodva, álmodozva keressük a boldogságot. 2008-ban jelent meg az első lemeze, A nő után, majd az azt követő évben megjelent az újabb korong, a Pesti-álom. 2012-ben elkészült a harmadik studióalbuma: a Gyermek énbennem.

Darvasi László (alias Szív Ernő, valamint Eric Moussambani) lesz a MŰVÉSZASZTAL következő vendége 2019. május 15-én, szerdán 17 órától a Művész Stúdióban. A számos díjjal kitüntetett költő, író, újságíró, szerkesztő jelentős munkásságot tud már maga mögött: kiváló tárcaíró, novellista és regényíró, számos művét játszották hazai színpadokon. Az est során A könnymutatványosok legendája c. regényéből, a Júdás című novellájából és egyik tárcájából színpadra állított jeleneteket láthat a közönség (Dramaturg: Kováts Judit, rendező Kosik Anita), majd Karádi Zsolt főiskolai tanár beszélget vele.

Fantasztikus eseményre invitálunk most titeket! Tartsatok velünk május 18-án, kiránduljunk egy jót! Irány a Tokaji utcazenei fesztivál! Indulás a reggel 9 kor a Kossuth térről. Étkezés önellátó. Ha szeretnél az esti koncertre is maradni valószínűleg már nem kapsz szállást, mi még év elején foglaltunk, elférsz, elfértek.

Kedves Közönség! Szeretettel várok mindenkit legújabb dupla kötetem, a Sohonyai Attila: Nappal-Éjjel, és a hozzá készült hanglemez bemutatójára! Az esten a versekhez hangját kölcsönzi a hanglemez előadója: STOHL ANDRÁS! Helyszín, időpont: Mexicana Étterem (Nyíregyháza, Vasvári Pál u. 36.) 2019.05.18, 19:00

A Többszemközt estek vendége lesz Grecsó Krisztián, akivel május 21-én, kedden 17.30-tól pályafutásának fontos állomásairól, tematikus estjeinek motivációjáról, a család mint regényszereplő kérdésköréről, és természetesen legújabb kötetéről, a Veráról is beszélget Kováts Dénes a Bencs Villában. Grecsó Krisztián napjaink egyik legolvasottabb kortárs szerzője, író, költő, szerkesztő, újságíró. Korábban a Bárka folyóirat szerkesztője, a Nők Lapja vezető szerkesztője, a Szépírók Társasága alelnöke volt. 2009-től az Élet és Irodalom próza rovatának szerkesztője.

A teljes egészséghez vezető út (ami kimaradt az orvosképzés tananyagából) Dr. Lenkei Gábor ÚJ előadása Az előadás témája minden lényeges tényezőre kiterjed ami érinti az egészség megmaradását és visszaszerzését. Természetesen ismét célkeresztben minden olyan téma ami az Orvosi Egyetem tananyagából sajnálatosan kimaradt.

Népszerű fimslágerek a Budafoki Dohnányi Zenekarral vezényel: Hollerung Gábor